Biografie


Patrícia Rio Gonçalves werd in Lissabon (Portugal) geboren. Haar zangstudie begon zij in 1996 aan de Muziekschool Escola de Música de Nossa Senhora do Cabo in Lissabon bij zangleraar Joana Levy. In 2002 ontving zij daar haar diploma.


In 1996 zong Patrícia de rol van “A graduated girl” in de opera Street Scene van Kurt Weill in Sao Carlos Opera Hall in Lissabon. Van 1998 tot 2002 was zij lid van het Lisbon Chamber Choir en van 2000 tot 2002 was zij lid van het Gulbenkian Choir of Lissabon.


Voordat Patrícia naar Nederland kwam behaalde zij haar diploma in biotechnologie aan de “Lusófona” University in Lissabon. Zij studeerde verder aan het Conservatorium van Amsterdam bij Claron McFadden en Pierre Mak en behaalde in 2008 haar diploma. Verder volgde zij het Opera basis klas programma van de DNOA (de Nederlandse opera academie).

Als solist heeft Patrícia concerten gegeven in Portugal, Nederland en Frankrijk.


Patrícia heeft deelgenomen aan de Masterliedklas van Udo Reinemann aan het Conservatorium van Amsterdam en werkte met leraren als Rudolf Jansen, David Selig en ook met leraren als Valérie Guillorit, Hein Meens, Clare Vangelistic en João Lourenço.


Patrícia is tevens zangleraar in het Muziekpakhuis te Amsterdam.


Website by basix